fredag 20. mai 2011

Nye bestillingsbilder...


Hei alle sammen,

Tiden etter påske har stort sett gått med til å gjøre bestillingsbilder. Det er både morsomt og utfordrende.
Kunden har en oppfatning om hvordan bildet skal være -
...så skal jeg oppfatte dette på samme måte, og ikke minst overføre det til lerretet! Det er ikke alltid "turkis" betyr "turkis" for å si det slik... og det er jo helt naturlig når det er ulike personer som ser ulike farger på ulike måter.
Vel, det blir ofte noen korrigeringer underveis, men vi kommer alltid i mål!:)

Her kommer en liten bestillingskavalkade fra den senere tiden...


1x1 m. Her har kunden kommet med innspill på tekster og ønsket også navnene til alle familiemedlemmene. Gode ordtak er fint å ta med seg på dager som er som blanke ark...


2 stk. a 60x80. På dette bildet, som er spredt over to lerrett, har jeg tatt utgangspunkt sammen med kunden, i rommets andre farger. Kunden ønsket en fargeklatt med akksentfargene blått og rødt - som hun hadde på puter og tepper. Dette for å få frem resten av interiøret i rommet. Dette var 1. "utkast" og det ble senere fargeforsterket for å få skape en sterkere fargeklatt til rommet.


50x60. Dette bildet skulle passe på et soverom der veggfargen var mintgrønn og gardinene blå, grønn og hvit.


35x120. Disse to barnebildene var forslag til en kjøkkenvegg (i kroken med alle lekene) for å ønske familien velkommen til en ny dag!... en koselig tanke synes jeg :)
120x100 og 100 x 50. Disse abstrakte sommerbildene skal på veggen i en nydelig, restaurert sveiservilla. Blåfargene tas opp fra blå glassinnfellinger i gamle vinduer, samt pledd slengt over linfargede Harword-sofra + stoler. Jeg merker meg selv at jeg bruker mye "livets sirkel" for tiden. Den går igjen i mange bilder og ligger enten som en base i bildet eller mer sylig med fargekontraster...


Vel, til uken venter flere bestillingsbilder - mine kirsebærtrær skal bugne i nye stuer, trappeoppganger eller andre tiltenkte vegger - i morsomme formater! Noen engler skal også på lerretet, før jeg tar en pause fra bestillingsbilder for en liten stund. Jeg må si at jeg ser frem til å utfolde meg i fri positur på hvite lerrett - etter helt egne innfall...Ihvertfall for en liten tid.

Men, om noen går med tanker om et helt spesielt bilde så er det bare å sende en mail... Jeg leverer bestillingsbilder før sommeren.

En riktig god helg ønskes til alle som titter innom fra

Solveig :)

3 kommentarer:

Maria Isabel sa...

WOW!! Så utrolig flotte bilder!! Hvordan får du til det med de sommerfuglene og blomstene, trykker du det på lerretet???
Virkelig imponert :)

Ha en fortsatt fin helg :)

Klem fra mæi :D

Flower Power sa...

Helt nydelig!! Det øverste bildet var bare sååå fint!....likte fargene så godt, og den lille påminnelsen om å huske å leve i nuet:-)))

vintagepaintings sa...

Hei Cecilie :)
Se svar i innlegget nedenfor -der du svarte meg. Sende meg en mail på solveig.skogseide@gmail.com så finner vi en løsning.
Hei så lenge - hilsen Solveig :)